Jesper Lode Jesper Lode

Hvordan beskattes firmagaver, julegaver, jubilæumsgaver og andre gaver?

At julen står for døren ved vi om nogen i Dansk Revision, for når de lyse timer på dagene bliver færre, bliver spørgsmålene flere, og et at de spørgsmål, der altid kræver et eller flere uddybende efterårssvar er det om gaver fra arbejdsgivere til medarbejdere.

Så er du arbejds-gave-giver så læs med her, og er du den glade firmagave-modtager, så er der også nyttig viden at hente.

Læs mere
Jesper Lode Jesper Lode

Hockey, en lokal revisor og guld i Georgien

Slagelse Hockeyklubs succes er ikke kun et resultat af dygtige spillere og trænere, men også af stærke værdier og en ambitiøs tilgang til sporten. Klubben er afhængig af lokale virksomheder, der støtter gennem sponsorater.

Vi mener, at det er essentielt at bygge en bro mellem det etablerede erhvervsliv og de unge talenter rundt omkring i landet for at vise, hvad træning og engagement kan betyde – også for ens karrierevej.

Læs mere
Jesper Lode Jesper Lode

Fradrag for støtte til politiske partier

Du eller din virksomhed er altid velkommen til at støtte et politisk parti, ligesom I altid er velkomne til at støtte en lokal klub, forening eller anden forskning, men ...

... Vil du eller din virksomhed støtte et politisk parti, en forening eller en lokal klub skal der være tale om en form for marketingværdi, og det kan i nogle tilfælde være muligt at argumentere for det i et sponsorat, men det har vist sig ekstremt svært at få skattemæssige fradrag for støtte til politiske personer eller politiske partier - uanset hvor meget deres sag og holdninger gavner ens virksomhed.

Læs mere
Jesper Lode Jesper Lode

Nye regler for registrering af brugere af køretøjer

SKAT har offentliggjort en ny bekendtgørelse, der ændrer reglerne for registrering af køretøjsbrugere.

De opdaterede regler træder i kraft den 1. juli 2024, og er især relevante for leasingselskaber og virksomheder, der stiller køretøjer til rådighed for medarbejdere.

Læs mere
Jesper Lode Jesper Lode

Anfordringslån - beskatning og skat

Rentefrie anfordringslån bliver benyttet som finansieringsinstrument, når forældrene overdrager værdifulde formuegoder til deres børn. Fordelene ved anfordringslån er da også ret indlysende, selvom der er et par faldgruber at være opmærksom på.

Et anfordringslån står i kontrast til et klassisk terminslån eller et forbrugslån, hvor der er faste datoer for tilbagebetaling. Der er ikke noget loft over, hvor stort lånet kan være, ligesom der er heller ikke er noget krav til kreditvurdering.

Læs mere
Jesper Lode Jesper Lode

Hvordan beskattes elcykler?

Den grønne omstilling har for alvor fået fat i danskerne og de danske virksomheder, og når den så samtidig kan kombineres med en øget aktiv livsstil og en nedbringelse af både CO2, fedme, sygedage og omkostninger, så ligger en elcykel lige til motins-højrebenet som erstatning for arbejdsgiverbetalt transport i form af pendlerkort eller firmabil.

SKAT ikke imidlertid ikke helt med på den grønne motions-gavebølge, og det betyder, at det faktisk ikke altid kan betale sig for en medarbejder at bruge arbejdsgiverens cykel.

Læs mere
Jesper Lode Jesper Lode

Platformsudlejning? - Husk at rette årsopgørelsen inden 1. juli 2024

Skattestyrelsen annoncerede tidligere på året en forlængelse af fristen for rettelse af årsopgørelsen til den 1. juli 2024 for dig, der i 2023 har udlejet ejendom eller transportmidler via de digitale platforme.

Ændringen af tidsfristen skyldtes netop udfordringer med implementeringen af netop det nye DAC7-direktiv.

Læs mere
Jesper Lode Jesper Lode

Bogføring i holding- og investeringsselskaber

Den nye bogføringslov har også betydning for bogføringen i holding- og investeringsselskaber. Ved indsendelse af årsrapporten skal selskaber nemlig fremover oplyse, hvilket regnskabssystem de anvender.

Det betyder, at selv ved et minimalt antal bogføringsposter, er det ikke længere tilladt for holding- og investeringsselskaber m.fl. at anvende simple regneark, gamle regnskabssystemer eller eksempelvis CaseWare til bogføringen.

Læs mere
Jesper Lode Jesper Lode

Grundlovsdag og grundloven - skat og revision

Junigrundloven, eller Danmarks Riges Grundlov af 5. juni 1849, blev til på baggrund af “Den Grundlovgivende Rigsforsamling”, der blev valgt den 5. oktober 1848. Den Grundlovsgivende Rigsforsamling vedtog Danmarks første grundlov med 100 paragraffer, og Danmark fik således sit første parlament: Rigsgsdagen.

Magtens tredeling som vi kender den i dag blev indført med den lovgivende magt (parlamentet og regeringen), den udøvende magt (regeringen) og den dømmende magt (domstolene) og …

… i

Grundloven er både skat og revisor i øvrigt også nævnt.

Læs mere

Vigtige datoer