Virksomhedens sommerhus og medarbejdernes beskatning
Der gælder særlige beskatningsregler, hvis din virksomhed ejer en feriebolig, og du eller dine kolleger låner eller lejer denne.
Er du arbejdsgiver, skal du være opmærksom på, at du har indberetningspligt til SKAT, ligesom der gælder skærpede beskatningsregler for direktører og hovedaktionærer. Og hvis du nu sidder og tænker på, at din nylige direktørtitel kan gå hen og blive en bekostelig beskatningsaffære, så kan vi glæde dig med, at en direktørtitel alene er tilstrækkeligt til, at de skærpede beskatningsregler anvendes
Skat ved udlejning af sommerhuse og ferieboliger i Danmark og i udlandet
Du skal betale skat af dine lejeindtægter, hvis du udlejer dit sommerhus eller din feriebolig, og du kan vælge mellem et bundfradrag eller et regnskabsmæssigt fradrag. Du skal kun betale skat af den del af lejeindtægten, som overstiger bundfradraget, og fradraget gælder pr. bolig. Vælger du det regnskabsmæssige fradrag, betaler du skat af overskuddet.
I denne nyhed går vi i dybden med reglerne for udlejning af feriebolig, som du selv anvender delvist.
Skat og fradrag for udlejning af helårsboliger
Der er mange måder at bo på, og mange flere måder at udleje på. Og gør du det, så skal du betale skat og eventuelt også moms af dine lejeindtægter. Det gælder både, hvis du udlejer en bolig, du selv bor i, eller hvis du udlejer et eller flere værelser. Hvis du - i en periode på mere end 12 måneder - udlejer en ejerbolig, som du ikke selv bor i, så regnes det til gengæld som en erhvervsmæssig udlejning.
Skattereglerne om udlejning af fast ejendom er ganske detaljerige og komplicerede. I denne nyhed ser vi nærmere på de nuværende regler.
Beskatning af udlejning af bil, elbil, båd og campingvogn - deleøkonomi
Tjener du penge på at dele? Så husk, at du skal betale skat og muligvis moms af indtægterne.
Hvis du af og til udlejer din bil, båd eller campingvogn ud til andre, så skal du betale skat og eventuelt moms af indtægten.
Reglerne gælder i øvrigt uanset, hvordan udlejningen er formidlet – dog er der forskel på udlejning via en platform (eksempelvis GoMore) og privat udlejning, du selv står for.
Bliv klar til DMS Eksport inden 1. maj 2024
Snart skal din virksomhed benytte Toldstyrelsens nye eksportsystem DMS Eksport og DMS Forsendelse til at indsende eksport- og forsendelsesangivelser.
Vi anbefaler derfor, at du endnu engang lige tjekker, at du er fuldt opdateret om, hvad din virksomhed skal gøre og hvornår i forbindelse med overgangen til DMS Eksport og DMS Forsendelse.
SKAT tilbagebetaler knap 25,7 milliarder kroner i overskydende skat
Måske er du en af de fire ud af fem danskere, der fra 12. april 2024 vil få overskydende skat udbetalt.
Du kan i så fald håbe på omkring 6.600 kroner - det er nemlig gennemsnittet for udbetaling af restskat.
Hvad laver en revisor? - og 4 gode grunde til at have en
Der er flere gode grunde til at have din lokale revisor ved din side. En ting er det daglige overblik, men revision åbner også dørene for bedre finansiering ved at give banken, dig og potentielle investorer et klart og retvisende billede af din virksomheds økonomiske situation. Revision handler om at være ærlig om tallenes betydning, så alle kan forstå det.
Revison sparer tid og ærgelser og ofte er det en investering, du får igen flere gange.
Hvornår skal årsrapporten indsendes, og hvad skal årsrapporten indeholde?
Den generelle indberetningsfrist for indsendelse af årsrapporter er 6 måneder, og det betyder, at virksomheder, hvis regnskab følger kalenderåret, skal indberette inden udgangen af 2. kvartal 2024.
Børsnoterede virksomheder og statslige aktieselskaber skal indsende årsrapporten senest 4 måneder efter regnskabsårets udløb. Personligt ejede virksomheder har ikke pligt til at udarbejde og indberette en årsrapport.
Kontantforbuddet skærpes - Nu må du kun modtage 14.999 kr. i kontanter
Folketinget har for nylig vedtaget en skærpelse af forbuddet mod at modtage kontanter. Det betyder, at erhvervsdrivende fra 1 marts 2024 nu kun må modtage 14.999 kroner i kontanter mod tidligere 49.999 kroner.
Kontantforbuddet gælder for langt størstedelen af vores kunder i Dansk Revision - dig og øvrige erhvervsdrivende såsom bil-, båd-, og campingforhandlere, elektronikforretninger, tøj- og vinbutikker samt detailhandlere i almindelighed.