Jesper Lode Jesper Lode

Anfordringslån - beskatning og skat

Rentefrie anfordringslån bliver benyttet som finansieringsinstrument, når forældrene overdrager værdifulde formuegoder til deres børn. Fordelene ved anfordringslån er da også ret indlysende, selvom der er et par faldgruber at være opmærksom på.

Et anfordringslån står i kontrast til et klassisk terminslån eller et forbrugslån, hvor der er faste datoer for tilbagebetaling. Der er ikke noget loft over, hvor stort lånet kan være, ligesom der er heller ikke er noget krav til kreditvurdering.

Læs mere
Jesper Lode Jesper Lode

Hvordan beskattes elcykler?

Den grønne omstilling har for alvor fået fat i danskerne og de danske virksomheder, og når den så samtidig kan kombineres med en øget aktiv livsstil og en nedbringelse af både CO2, fedme, sygedage og omkostninger, så ligger en elcykel lige til motins-højrebenet som erstatning for arbejdsgiverbetalt transport i form af pendlerkort eller firmabil.

SKAT ikke imidlertid ikke helt med på den grønne motions-gavebølge, og det betyder, at det faktisk ikke altid kan betale sig for en medarbejder at bruge arbejdsgiverens cykel.

Læs mere
Jesper Lode Jesper Lode

Platformsudlejning? - Husk at rette årsopgørelsen inden 1. juli 2024

Skattestyrelsen annoncerede tidligere på året en forlængelse af fristen for rettelse af årsopgørelsen til den 1. juli 2024 for dig, der i 2023 har udlejet ejendom eller transportmidler via de digitale platforme.

Ændringen af tidsfristen skyldtes netop udfordringer med implementeringen af netop det nye DAC7-direktiv.

Læs mere
Jesper Lode Jesper Lode

Bogføring i holding- og investeringsselskaber

Den nye bogføringslov har også betydning for bogføringen i holding- og investeringsselskaber. Ved indsendelse af årsrapporten skal selskaber nemlig fremover oplyse, hvilket regnskabssystem de anvender.

Det betyder, at selv ved et minimalt antal bogføringsposter, er det ikke længere tilladt for holding- og investeringsselskaber m.fl. at anvende simple regneark, gamle regnskabssystemer eller eksempelvis CaseWare til bogføringen.

Læs mere
Jesper Lode Jesper Lode

Grundlovsdag og grundloven - skat og revision

Junigrundloven, eller Danmarks Riges Grundlov af 5. juni 1849, blev til på baggrund af “Den Grundlovgivende Rigsforsamling”, der blev valgt den 5. oktober 1848. Den Grundlovsgivende Rigsforsamling vedtog Danmarks første grundlov med 100 paragraffer, og Danmark fik således sit første parlament: Rigsgsdagen.

Magtens tredeling som vi kender den i dag blev indført med den lovgivende magt (parlamentet og regeringen), den udøvende magt (regeringen) og den dømmende magt (domstolene) og …

… i

Grundloven er både skat og revisor i øvrigt også nævnt.

Læs mere
Jesper Lode Jesper Lode

Virksomhedens sommerhus og medarbejdernes beskatning

Der gælder særlige beskatningsregler, hvis din virksomhed ejer en feriebolig, og du eller dine kolleger låner eller lejer denne.

Er du arbejdsgiver, skal du være opmærksom på, at du har indberetningspligt til SKAT, ligesom der gælder skærpede beskatningsregler for direktører og hovedaktionærer. Og hvis du nu sidder og tænker på, at din nylige direktørtitel kan gå hen og blive en bekostelig beskatningsaffære, så kan vi glæde dig med, at en direktørtitel alene er tilstrækkeligt til, at de skærpede beskatningsregler anvendes

Læs mere
Jesper Lode Jesper Lode

Skat ved udlejning af sommerhuse og ferieboliger i Danmark og i udlandet

Du skal betale skat af dine lejeindtægter, hvis du udlejer dit sommerhus eller din feriebolig, og du kan vælge mellem et bundfradrag eller et regnskabsmæssigt fradrag. Du skal kun betale skat af den del af lejeindtægten, som overstiger bundfradraget, og fradraget gælder pr. bolig. Vælger du det regnskabsmæssige fradrag, betaler du skat af overskuddet.

I denne nyhed går vi i dybden med reglerne for udlejning af feriebolig, som du selv anvender delvist.

Læs mere
Jesper Lode Jesper Lode

Skat og fradrag for udlejning af helårsboliger

Der er mange måder at bo på, og mange flere måder at udleje på. Og gør du det, så skal du betale skat og eventuelt også moms af dine lejeindtægter. Det gælder både, hvis du udlejer en bolig, du selv bor i, eller hvis du udlejer et eller flere værelser. Hvis du - i en periode på mere end 12 måneder - udlejer en ejerbolig, som du ikke selv bor i, så regnes det til gengæld som en erhvervsmæssig udlejning.

Skattereglerne om udlejning af fast ejendom er ganske detaljerige og komplicerede. I denne nyhed ser vi nærmere på de nuværende regler.

Læs mere
Jesper Lode Jesper Lode

Beskatning af udlejning af bil, elbil, båd og campingvogn - deleøkonomi

Tjener du penge på at dele? Så husk, at du skal betale skat og muligvis moms af indtægterne.

Hvis du af og til udlejer din bil, båd eller campingvogn ud til andre, så skal du betale skat og eventuelt moms af indtægten.

Reglerne gælder i øvrigt uanset, hvordan udlejningen er formidlet – dog er der forskel på udlejning via en platform (eksempelvis GoMore) og privat udlejning, du selv står for.

Læs mere

Vigtige datoer