Covid-19: Åbent for slutafregning for selvstændige
Det er nu tid til de sidste udbetalinger for kompensation for tabt omsætning, idet Erhvervsstyrelsen har åbnet for slutafregningen for selvstændige for de virksomheder, der har modtaget kompensation for tabt omsætning i perioden 1. september 2020 til 28. februar 2022.
Hvis din virksomhed har modtaget Covid-19-kompensation, skal du indberette til slutafregningen, så Erhvervsstyrelsen kan beregne det endelige kompensationsbeløb, du er berettiget til.
Dødsboer, arv, gaveafgiftsberegning – udhuling af 15%-reglen
Det såkaldte ”Værdiansættelsescirkulære” fra 1982 indeholder et punkt 6: den såkaldte 15%-regel, som er en hjælperegel til værdiansættelse af ejendomme i dødsboer og ved gaveafgiftsberegning.
Skattestyrelsen har igen udsendt et udkast til et ”styresignal” vedr. 15%-reglen. I den nye udgave beskriver Skattestyrelsen, hvornår der foreligger særlige omstændigheder. Særlige omstændigheder betyder, at 15%-reglen ikke kan anvendes og beskatningen vil så typisk blive højere.
Skatteforvaltningen vil snart informere bedre om ændringer i praksis
Hvis borgere i Danmark henvender sig til de danske myndigheder med spørgsmål, så er disse myndigheder forpligtet til at yde borgere og virksomheder den nødvendige vejledning.
Det er Folketingets ombudsmand, der holder øje med myndighederne, og ombudsmanden har været på banen og, i en såkaldt ”egen drift-undersøgelse”, foretaget en gennemgang af skattemyndighedernes generelle information og administration.
Der skal gives tilstrækkelig orientering om, hvilken betydning reglerne på et givet område har, og hvordan man lettest og mest effektivt kan opfylde lovgivningens krav.
Satserne for kørselsfradrag og befordringsgodtgørelse hæves
Det er ikke helt som det plejer at være, men igen; det er der jo så meget, der ikke er for tiden, og de kraftigt stigende benzinpriser har fået Skatterådet til at hæve satserne for både kørselsfradrag og skattefri befordringsgodtgørelse.
Det er kun sket 3 gange på 30 år, og det får betydning for omkring 1,2 millioner danskere – måske også for dig?
Den 26. april 2022 besluttede Skatterådet at hæve satserne for kørselsfradrag og skattefri befordringsgodtgørelse – også kaldet kilometer-penge. Det skyldes prisstigninger på benzin på op til 23% siden januar i år samt en stigning i forbrugerprisindekset.
CO2-afgift skal være højere og mere ensartet – nyt udspil
Ifølge regeringens udspil: ”Grøn skattereform”, skal en høj og mere ensartet CO2-afgift være hjælp og incitament for de danske virksomheder til at omstille sig til mindre klimabelastende produktion. Den nye CO2-afgift skal omfatte flere brancher end i dag, herunder færger, fiskere, indenrigsfly, elproduktion, Nordsøen og raffinaderier.
I 2019 indgik et bredt flertal i Folketinget en aftale om en klimalov med et mål om, at Danmark skal reducere sin CO2-udledning med 70 procent i år 2030 i forhold til 1990. Tanken er fortsat, at Danmark gøres uafhængig af gas og andre fossile brændsler med flere investeringer i vedvarende energi som følge.
Begår din virksomhed disse 10 fejl på skatteregnskabet?
6 ud af 10 virksomheder i SMV-segmentet afleverer fejlbehæftede skatteoplysninger.
En undersøgelse fra Skattestyrelsen viser, at en del virksomheder undervurderer kompleksiteten af skatteregnskabet.
Skatter og afgifter indbetalt af virksomheder er en ikke ubetydelig indtægtskilde for den danske stat. Det gælder både moms, lønsumsafgift, selskabsskat, personskat af overskud fra selvstændigt erhvervsdrivende mm., så når 6 ud af 10 virksomheder har fejl i indberetningerne, er det naturligvis noget SKAT har fokus på.
20 milliarder kroner på vej fra SKAT
Påsken nærmer sig - det gør påskeharer, fridage, lidt ekstra sol og udbetalingen af overskydende skat også.
Du vil nok ikke have behov for en revisor som almindelig lønmodtager, med mindre du investerer i aktier, kryptovaluta, ejendomme eller lignende, ligesom du skal være opmærksom på beskatning af honorarer, tjenester mm, samt at der er øget fokus på indtægter fra de digitale arbejdsplatforme.
Covid-19: Frivillig tilbagebetaling af kompensation
Dengang du ansøgte om kompensationsordninger, var det på baggrund af forventede forhold i de kompensationsperioder du, eller din virksomhed, ansøgte inden for.
Det er nu muligt for dig som modtager af kompensationsordninger for selvstændige og freelancere, faste omkostninger, faste omkostninger light og lønkompensation at tilbagebetale den kompensation, der er modtaget.
Covid-19: Udskudt frist for indberetning af årsrapporter
Danske virksomheder får mulighed for at udskyde indberetningen af årsrapporten med en måned gældende for det regnskabsår, der udløb med udgangen af 2021.
Udskydelsen frem til den 30. juni 2022 betyder, at der for mange vil blive bedre tid til at håndtere de akutte Covid-19-relaterede problemstillinger.
