Covid-19: Sikret tryghed om udfasning af erhvervslivets milliardlån

Et bredt flertal af Folketingets partier er blevet enige om at udskyde tilbagebetalingsfristerne for to Corona-lån til 1. april 2022.

Samtidig udvides perioden for afdragsordninger hos Skatteforvaltningen til 24 måneder.


Regeringen er sammen med et bredt flertal i Folketinget blevet enige om en aftale om udfasning af likviditetstiltagene på skatteområdet i forbindelse med corona-pandemien. 

Helt konkret betyder aftalen, at tilbagebetalingsfristen for de momslån, der forfalder til betaling 1. november 2021 og den 1. februar 2022, udskydes, således at de nu først skal tilbagebetales den 1. april 2022. Dermed udskydes tilbagebetalingsfristerne for ca. 61.000 lån for samlet knap 21 mia. kr. med mellem to og fem måneder.

Udskydelsen af betalingsfristen giver virksomhederne tid til at afvikle eksisterende gæld og oprette en samlet afdragsordning hos Skatteforvaltningen. Derudover er partierne blevet enige om i en midlertidig periode at udvide den maksimale periode for afdragsordninger på Skattekontoen fra 12 måneder til 24 måneder med en rente på 0,7 pct. pr. måned. 

Skærmbillede 2021-09-09 kl. 19.23.51.png


”Under pandemien har regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier stillet knap 600 mia. kroner til rådighed for virksomhederne i form af øget likviditet. Hensigten har hele tiden været, at vi skal tilbage til en almindelig situation, hvor virksomheder, der har brug for likviditet, går i deres bank og får et lån. Den ambition deler Finans Danmark, og derfor har vi givet hinanden håndslag på, at bankerne vil tilbyde virksomhederne lån på rimelige vilkår,” siger Morten Bødskov. 

Samtidig lægger regeringen op til at forlænge garantiordningerne i Vækstfonden og EKF Danmarks Eksportkredit til udgangen af i år. Det skal give mulighed for at yde lån i op til 6 år for en række af de virksomheder, der på grund af corona-pandemiens økonomiske konsekvenser ikke kvalificerer sig til et banklån på sædvanlige markedsvilkår. 

Regeringen og aftalepartierne er enige om at hastebehandle lovforslaget, og med aftalen anser regeringen og aftalepartierne de statslige likviditetsordninger for udfaset.

Når der fremsættes konkrete lovforslag bringer vi dem her og går yderligere i dybden med reglerne

 
 
Forrige
Forrige

Hvidvask, SKAT, kontrol og resultater - skærpet indsat mod hvidvask virker

Næste
Næste

14 mia. kroner boligskat tilbagebetales