0 procent i rente og 100 milliarder kroner i udbetalingsgrænse

Udbetalingsgrænsen på skattekontoen er fortsat hævet markant, og er nu endnu engang blevet forlænget - denne gang til 1. maj 2023.

Udbetalingsgrænsen kan således frem til 1. maj 2023 sættes til 100 milliarder kroner mod de normale 200.000 kroner.

Det kan være relevant for din virksomhed at hæve udbetalingsgrænsen på Skattekontoen, hvis du vil betale inden de udskudte frister eller hvis du eksempelvis ønsker at lade penge stå på skattekontoen i stedet for at betale negative renter i din bank.

Skattekontoen opererer med en udbetalingsgrænse. Det er principielt set den grænse, der afgør, om SKAT udbetaler penge til dig. Hvis du ikke selv har sat en udbetalingsgrænse, vil alle tilgodehavender over 200 kroner blive udbetalt. Udbetalingsgrænsen kan normalt højst være 200.000 kroner, men som følge af Covid-19 kan udbetalingsgrænsen midlertidigt hæves til 100 milliarder kroner - og nu altså frem til 1. maj 2023.

Udbetaling fra Skattekontoen

En positiv saldo på Skattekontoen udbetales til din virksomheds NemKonto inden for fem hverdage. Det skyldes en bestemmelse i Opkrævningsloven, der siger, at myndigheder, herunder SKAT, ikke må beholde din virksomheds penge i mere end fem hverdage.

For at undgå en tilbagebetaling, eksempelvis når din virksomhed ønsker at betale afgifter inden de udskudte frister, skal du altså selv hæve udbetalingsgrænsen, fordi du ellers vil få penge retur inden for fem hverdage uanset årsagen til indbetaling.

Lad os tage et eksempel.

Din udbetalingsgrænse på skattekontoen er sat til 100.000 kroner, og saldoen er 0 kroner. Du indbetaler nu 155.000 kroner i skyldig moms den 20. i en måned med indberetningsfrist den 1. måneden efter.

Der er mere end fem hverdage til indbetalingsfristen, og SKAT tilbagefører nu 55.000 kroner (differencen imellem udbetalingsgrænsen og det faktisk, indbetalte beløb. Du skal nu genindbetale de 55.000 kroner for at undgå en rykker.

Du skal herudover være opmærksom på de udskudte betalingsfrister under Covid-19, idet beløbet også tilbagebetales, hvis du indbetaler til den oprindelige betalingsfrist (i ovenstående eksempel den 1. i måneden efter), når betalingsfristen er ekstraordinært forlænget, idet det nu er den nye betalingsfrist, der tages udgangspunkt i i forhold til de fem hverdage.

Hvad der er relevant for din virksomhed, kan du altid vende med din lokale revisor, men i det nævnte eksempel bør din virksomhed i hvert tilfælde hæve udbetalingsgrænsen på skattekontoen til minimum 155.000 kroner.

Du kan selv ændre udbetalingsgrænsen på skattekontoen

Har du ikke selv sat en grænse, så vil alle beløb over 200 kroner som udgangspunkt blive udbetalt. Dette gælder dog ikke, hvis din virksomhed har gæld, der er sendt til inddrivelse hos Gældsstyrelsen. I sådanne tilfælde sættes udbetalingsgrænsen ud af kraft. SKAT tjekker altid om du har gæld, inden de udbetaler.

Udbetalingsgrænsen kan normalt højst være 200.000 kroner, og der gives normalt ikke dispensation til at forhøje udbetalingsgrænsen yderligere, men på grund af den ekstraordinære covid-19-situation, så er udbetalingsgrænsen som sagt hævet midlertidigt.

Reglerne er derfor som følger:

  • Din virksomhed har mulighed for at hæve udbetalingsgrænsen på skattekontoen til 100 milliarder kroner i perioden fra den 7. maj 2020 til og med den 1. maj 2023.

  • Udbetalingsgrænsen på skattekontoen kan i den periode maksimalt sættes til 100 mia. kroner, og udbetalingsgrænsen bliver automatisk sat til 0 kroner igen umiddelbart efter den 1. maj 2023.

  • Hvis din virksomheden derefter fortsat ønsker en hævet udbetalingsgrænse efter den 1. maj 2023, så skal du igen fastsætte en ny udbetalingsgrænse inden for de gældende regler.

  • Der betales ikke negative renter af et indestående på skattekontoen - kreditrenten er pt. 0 pct.

Du kan ændre dine betalingsgrænser her

Mangler likviditet eller vil du vide mere om skattekontoen

Hvis du mangler likviditet eller vil vide mere om, hvad skattekontoen er, så kan du læse vores anden nyhed om skattekontoen herunder.

Læs uddybende om skattekontoen her

 
Forrige
Forrige

Beatles, Vor Frue, Orientekspressen og omregistrering fra IVS til ApS

Næste
Næste

Covid-19: Momsfrist og momslån - mellemstore virksomheder