Oplysningsfristen udsættes en uge
Du oplevede måske selv at skulle vente eller slet ikke at kunne komme på i sidste uge, når du besøgte SKATs hjemmeside - der var problemer hos Nets.
Problemerne er nu løst, men presset på Skattestyrelsens system TastSelv-Erhverv DIAS er nu så markant, at Skattestyrelsen ser sig nødsaget til at udskyde oplysningsfristen til 7. juli 2022…
- men kun for selskaber.
Sidste uges driftsforstyrrelser hos Nets, lægger nu så stort et pres på selskabsskattesystemet, at oplysningsfristen for selskaber nu udskydes til torsdag den 7. juli 2022. Samtidig udskyder Erhvervsstyrelsen påkravsbrevene med en uge ved forsinket indberetning af årsrapporten. Erhvervsstyrelsen venter derfor til den 8. juli 2022 med at sende påkravsbreve ud til de virksomheder, der ikke har indberettet årsrapporten.
Skattestyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at sidste uges driftsforstyrrelser hos Nets blandt andet betød, at selskaber ikke kunne indberette oplysninger til Skattestyrelsen. Problemet stod på over flere dage, og selvom problemerne hos Nets nu er løst, så lægger følgevirkningerne et stort pres på Skattestyrelsens system TastSelv-Erhverv DIAS.
De uhensigtsmæssige lange svartider på systemet medfører, at selskaber, som endnu ikke har indberettet, har vanskeligt ved at overholde oplysningsfristen. Derfor udsættes fristen til torsdag, den 7. juli 2022.
Fristen udskydes kun for selskaber
Den oprindelige frist for indberetning var var 30. juni 2022 for selskaber med regnskabsår, der følger kalenderåret. I dette tilfælde den 31. december 2021. Den nye frist er som sagt torsdag, den 7. juli 2022, men …
… det gælder kun virksomheder.
Vi bemærker derfor, at oplysningsfristen for borgere og selvstændige erhvervsdrivende fortsat er 1. juli 2022. Det skyldes, at der ikke har ikke været udfordringer med indberetninger i Skattestyrelsens øvrige systemer. Vi kan tilføje, at Skattestyrelsen vil anse oplysningerne som rettidigt indgivet frem til mandag, den 4. juli 2022 inden klokken 9.
Afleverer du dit oplysningsskema for sent, så beregner SKAT automatisk et såkaldt skattetillæg, der afhænger af din indtægt, og hvor mange dage oplysningsskemaet er forsinket. Skattetillægget kan maksimalt udgøre 5.000 kroner.