Deadline nærmer sig for omregistrering fra IVS til ApS

Iværksættere er defineret ved en eller flere personer, som formår at føre "den gode idé" ud i livet. Iværksættere er en fællesbetegnelse for mennesker som eksempelvis er selvstændige, risikovillige, innovative og/eller kreative.

Et Iværksætterselskab - IVS - er en kapitalselskabsform, der ophører endeligt 15. oktober 2021.

…PS: det er lige om lidt …

Et iværksætterselskab - forkortet IVS - er reelt et kapitalselskab, og det giver en række fordele i forhold til personligt ejede virksomheder, idet ejere af kapitalselskaber, som udgangspunkt, kun hæfter for den selskabskapital, som selskabet oprettes med - i IVS-tilfældet blot én krone. 

Den oprindelige frist for omregistreringen af IVS til ApS var 15. april 2021. Den blev ved lov 2199 af 29. december 2020 udskudt med seks måneder til 15. oktober 2021. Ikrafttrædelsen af lovændringen her har afventet Erhvervsstyrelsens tilpasninger af IT-systemerne i CVR med virkning fra 26. februar 2021.

Hvad er ændret omkring omregistrering af Iværksætterselskabet - IVS?

Grundlæggende er tanken, at det vil lette omregistreringen for iværksætterne, der fx har lånt til opstartsinvesteringer, fordi der ikke længere vil være krav om, at der på bundlinjen i virksomheden er et plus på 40.000 kroner på tidspunktet for omregistreringen.

  • Iværksætterselskaberne får mulighed for at blive omregistreret til Anpartsselskaber ved at selskaberne indbetaler differencen mellem selskabernes registrerede selskabskapital og minimumskapitalkravet for ApS. Det vil sige, at et IVS kan omregistreres til ApS ved at forhøje selskabskapitalen til minimum 40.000 kroner (kapitalkravet til et ApS).

  • Et IVS med en registreret selskabskapital på 1 krone skal således forhøje selskabskapitalen med minimum 39.999 kroner. Kapitalforhøjelsen skal foretages efter de almindelige regler om kapitalforhøjelse i selskabslovens kapitel 10. Det er muligt at forhøje kapitalen ved eksempelvis indskud af kontanter, indskud af andre værdier eller fondsforhøjelse.

  • Særreglen med undtagelse for vurderingsberetning, hvis selskabets seneste reviderede årsrapport var uden forbehold og en minimumsegenkapital på 40.000 kr. (at egenkapitalen mindst svarer til selskabskapitalen) er således afskaffet. 

Omregistreringsprocessen fra IVS til ApS - vedtægter mm.

Beslutning om omregistrering til ApS skal tages af generalforsamlingen med samme krav til flertal, som gælder for vedtægtsændringer, hvilket vil sige med 2/3 flertal.

  • Selskabets vedtægter skal på dette tidspunkt ændres for punkterne vedrørende selskabsbetegnelsen (IVS til ApS) og kapitalkravet. Selskabet skal generelt opfylde kravene til anpartsselskaber efter selskabsloven, herunder have en kapital på minimum 40.000 kr.

  • Det er nu muligt blot at indbetale forskellen mellem IVS’ registrerede selskabskapital og de 40.000 kr., der er minimumskravet til ApS’er.

  • Nye kapitalandele kan også indbetales i andre værdier end kontanter. Det skal i så fald fremgå af selvskabets nye vedtægter. Som grundlag for generalforsamlingens beslutning om omregistrering skal der udarbejdes en vurderingsberetning, jf. Selskabslovens § 37, men kun hvis der er tale om andre værdier end kontanter.

Læs eventuelt mere om processen med omregistrering på Erhvervsstyrelsens hjemmeside her

 

Hjælp til omregistrering fra IVS til ApS

I Dansk Revision har vi stor erfaring med omdannelse af selskaber, og du kan få brug for kvalificeret rådgivning, når du skal omdanne dit selskab. At omregistrere et selskab kan være en omfangsrig proces, og vi tager gerne en dialog med dig, inden du træffer det endelige valg.

Du kan få hjælp til omregistrering ved at skrive til os i chatten eller skrive her

Forrige
Forrige

Covid-19: Lønkompensation slutafregning - ny automatisk frist

Næste
Næste

Covid-19: Udskudt frist for indsendelse af slutafregning