Covid-19: Åbning af generelle kompensationsordninger til dansk erhvervs- og kulturliv
Det er besluttet, at en række kompensationsordninger åbner igen.
De nye corona-restriktioner vil få konsekvenser for erhvervs- og kulturlivet, og derfor har regeringen indgået en aftale med et bredt flertal af Folketingets partier om at genindføre corona-kompensation. Kompensationsordninger og hjælpepakker vil gælde frem til den 28. februar 2022.
Der åbnes for en række af de generelle kompensationsordninger, der tidligere er set under coronakrisen. Dermed kan virksomheder og kulturliv søge om hjælp via kompensationsordningen for faste omkostninger, til omsætningstab for selvstændige mv. herunder kunststøtteordningen og arrangørordningen.
Fakta om kompensationsmuligheder
Faste omkostninger
Kompensationsordningen for faste omkostninger forlænges til den 28. februar 2022, og kravet til omsætningsnedgang sættes ned til mindst 30 pct. Det gælder fra 1. december 2021.
Selvstændige, herunder kunststøtteordningen
Kompensationsordningen til selvstændige mv. herunder kunststøtteordningen genåbnes med et krav til en omsætningsnedgang på mindst 30 pct. Ordningen kan søges fra den 1. december 2021 til og med 28. februar 2022.
Tvangslukninger
De dele af dansk erhvervs- og kulturliv, der er tvangslukkede f.eks. natteliv, vil kunne få dækning af alle deres faste omkostninger og adgang til selvstændigordningen mv. for tvangslukkede.
Arrangører
Arrangørordningen genåbnes for arrangementer på mindst 350 stående personer, der er planlagt før den 7. december 2021 eller er fast tilbagevendende, og som aflyses, udskydes eller ændres væsentligt.
Samtidig etableres en ordning, som skal dække spillesteders aflysning udskydelse eller ændringer af mindre indendørs arrangementer (51-349 stående tilskuere).
Pulje for kasserede letfordærvelige varer
Der etableres en pulje målrettet de virksomheder og leverandører, der, pga. nye restriktioner, brænder inde med letfordærvelige varer i weekenden den 10. december til 12. december 2021.
Den enkelte virksomhed kan maksimalt modtage et kompensationsbeløb på 40.000 kr. for kasserede varer. Der afsættes 10 mio. kr. til puljen.
Der gives desuden mulighed for at søge ordningen for faste omkostninger baseret på et omsætningsfald i december alene. Normalt skal man som virksomhed søge for to eller tre måneder under et.
Låne- og garantiordninger
Låne- og garantiordningerne under hhv. EKF, Vækstfonden og Rejsegarantiordningen forlænges frem til den 28. februar 2022.
Aftaleteksten
Du kan læse hele aftaleteksten om “Genåbning af de generelle kompensationsordninger” på Erhvervsministeriets hjemmeside eller via nedenstående link.
aftale-om-genaabning-af-de-generelle-kompensationsordninger.pdf
Kompensationsordninger 2020 - 2021 - 2022
Historisk overblik og fremtidige, nye ordninger
Har du brug for et overblik over de hidtidige ordninger i 2020 og 2021, så kan du finde dem under vores Covid-19-afsnit her på hjemmesiden. Al fremtidige opdateringer om nye ordninger vil kun fremgå af nyheder her på siden.
Aktuelle nyheder
Hold dig opdateret om Covid-19 og andre tiltag
Opdateret viden forbedrer dine muligheder
Vi giver dig den information, der har afgørende betydning for din virksomheds drift og udvikling, og har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os.
Få information om Covid-19, frister, skat mm. direkte i din indbakke