Bidrag til velgørende formål

På Julemærkehjemmet talte alle pænt til Mathias

 

Alt for mange børn i Danmark mistrives. De er ensomme, de bliver mobbet, og fællesskaber er noget, de betragter udefra. Børnene mister troen på sig selv, det må vi aldrig acceptere.

12-årige Mathias blev mobbet og blev kaldt ”Flæske” og andre ubehagelige ting.

Opholdet på Julemærkehjemmet Hobro blev et vendepunkt for Mathias. Her fik han nye venner og alle talte pænt til ham.

Du kan læse Mathias historie her

Mathias historie

På Julemærkehjemmet oplevede Mathias, at alle talte pænt til ham

Mathias blev mobbet i skolen pga. sit udseende. Til sidst havde han ikke længere lyst til at gå i skole. Et ophold på Julemærkehjem har været hans redning, og i dag er Mathias igen en dreng med tro på sig selv.

Det var i 6. klasse, at det gik over gevind for Mathias. Han havde ikke oplevet det før, men pludselig begyndte de andre i klassen at mobbe ham. De råbte ad ham i skolegården, de kaldte ham ”Flæske” og andre ubehagelige ting.

Mathias fortælle stille om sin skoletid, der lige pludselig blev til et mareridt. Hver dag var han udset til at skulle lægge øre til tilråb og hånlige kommentarer om sit udseende. Lærerne forsøgte at hjælpe, så godt de kunne, men de kunne ikke få mobberiet til at stoppe. Og de mange grimme ord fik store konsekvenser for Mathias.

 

”Jeg blev ked af det og sur. Jeg havde ikke en god hverdag. Når jeg kom hjem fra skole, var jeg meget frustreret, for hvad nu hvis jeg blev mobbet igen i morgen. Jeg var bange for at komme i skole, og til sidst havde jeg slet ikke lyst til at gå i skole. Det var derfor, jeg kom på Julemærkehjem.”

 

Et vendepunkt på et julemærkehjem

Opholdet på Julemærkehjemmet i Hobro blev et vendepunkt for Mathias. Her fik han nye venner og alle talte pænt til ham. Nu kunne han igen slappe af og være sig selv.

”Jeg synes, at Julemærkehjemmet er et fedt sted, jeg elsker det. Vi er ude i naturen, og der er venner, jeg kan tale med hele tiden.

Her må alle være med. Vi gør meget for at få alle med i gruppen, når vi laver noget. Store eller små, der er plads til alle.”

Mathias, 12 år

På et Julemærkehjem er der fokus på leg og bevægelse i fællesskab med de andre børn. Sammen med de mange muligheder for at dyrke naturen og udelivet har opholdet gjort en kæmpe forskel for den fodboldglade dreng. 

”Jeg har fået meget bedre selvværd, og nu er jeg glad for min krop igen. Før jeg kom på Julemærkehjem, hadede jeg den. Når vi havde idræt i skolen, var jeg altid den sidste, der gik i bad, fordi jeg ikke ville vise min krop frem. Jeg var bange for, hvad de andre ville sige om den. Men nu tør jeg godt. Her er der ikke nogen, som siger noget til mig.”

 

Støtte og hjælp

Der er faguddannet personale på Julemærkehjemmene, og pædagogerne i Hobro har hjulpet Mathias sikkert gennem opholdet. De har givet ham gode råd, og de har lært ham, at han ikke skal bekymre sig om, hvad andre kunne finde på at tænke om ham.

”Før følte jeg, at der var mange, som kiggede på mig. Men nu er jeg ikke bange for, hvad folk tænker om mig. Jeg tør mere, førhen var jeg bange for at gå i badeland. Så ville jeg helst have en T-shirt på. Men jeg var i badeland her i weekenden, og jeg kunne mærke, at det føltes helt naturligt at være der.”

 

En glad og smilende dreng

I dag er det en helt forandret Mathias. Væk er bekymringerne og selvhadet. I stedet er det en dreng, som pjatter og leger med de andre børn. Og på fodboldbanen fører han sig frem med elegante driblinger og skarpe afleveringer.

”Jeg kan mærke det på mit humør og indeni. Min far siger også, at han kan se, at jeg har fået mere selvværd, at jeg smiler og er glad."

 

Efter sommerferien skal Mathias starte på en ny skole. Det bliver en ny start for ham, hvor han kan være den nye, glade udgave af sig selv. 

”Jeg glæder mig meget til at vise de andre, hvem jeg er, og til at byde ind i fællesskabet. Det er fantastisk at være på Julemærkehjem. Det er et sted, du kan få hjælp, når du har det svært, og tro mig, jeg er blevet meget mere glad”, slutter han med et smil, inden han skal tilbage på fodboldbanen.

 

Om Julemærkehjemmene

Julemærkehjemmene giver børn og deres familier en ny start. Helt konkret bor børnene på Julemærkehjem i en periode sammen med andre børn, som også arbejder med deres udvikling. Nærvær, trygge rammer og rummelige fællesskaber hjælper børnene til at finde deres fysiske, mentale og sociale styrker. Børnene lærer nye måder at se på sig selv og verden omkring dem, og det giver dem bedre selvværd. For alle børn er unikke og værdifulde – og det skal de vide.

Opholdet slutter, men udviklingen fortsætter. De nye kompetencer og vaner følger med børnene hjem. Det gavner hele familiens trivsel fremover. Mange Julemærkebørn ser tilbage på deres ophold som en afgørende begivenhed, der ændrede deres liv markant.

Julemærkehjemmene hjælper børn hele året. Derfor har vi brug for støtte og donationer hele året.

Fakta om Julemærkehjemmene

  • • Julemærkehjemmene hjælper børn, der kæmper med mistrivsel, mobning, ensomhed og lavt selvværd.

  • • Hvert år får op mod 1.000 børn i alderen 7-14 år ophold på et Julemærkehjem.

  • • Der er fem Julemærkehjem i Danmark: I Hobro, Kollund, Skælskør, Ølsted og Roskilde.

  • • Julemærkehjemmene modtager kun 2,2 % i offentligt tilskud og er derfor helt afhængige af støtte fra private, virksomheder og fonde.

Et ophold på Julemærkehjem styrker børns selvværd

  • • Andelen af børn, der tror på sig selv er steget med 51 % - et år efter børnene var på ophold

  • • Andelen af børn, der synes godt om sig selv er steget med 55 % - et år efter børnene var på ophold

  • • Andelen af børn, der har høj livstilfredshed er steget med 47 % - et år efter børnene var på ophold

Dansk Revision

NÆRVÆR ER MERE VÆRD