Hvor meget skal du betale i skat ? - Skattesatser og beløbsgrænser 2024

Vores publikation om Satser og Beløbsgrænser hed tidligere “Skattetabel”, og det gjorde den fordi, den var det perfekte opslagsværk for alle de fradrag, takster og skattegrænser, vi ikke lige går og har i hovedet, men som er ret væsentlige for din økonomi - både i virksomheden og privat.

Satser og Beløbsgrænser 2024 er fortsat det perfekte opslagsværk for dig, der gerne vil have det samlede, skattemæssige overblik i en struktureret tabelform og med enkelte kommentarer.


Det er nok ingen overraskelse for dig, at vi betaler skat i Danmark, og at den skat, vi betaler i form af indkomstskat, virksomhedsskat, moms, told og afgifter, bliver anvendt til de opgaver, der løses af henholdsvis staten, regionerne og kommunerne.

  

Det danske skattesystem indeholder en hel del regler og love. Du behøver ikke at kende dem alle sammen – den del har vi styr over - men det er nok alligevel rart vide, hvad du selv skal foretage dig, fordi det med skattelove og skatteregler er ligesom med andre love: Du skal følge dem.

 Derfor er det altid en god ide at holde sig orienteret og kontrollere samt godkende de tal, skattemyndighederne har – bare for ikke at betale hverken for meget eller for lidt i skat.

Acontoskat mv., Afskrivninger, Aktieavancer, Aktieindkomst, Aktiesparekonto, Arbejdsmarkedsbidrag, Arv, Befordringsfradrag, Begrænset skattepligt, Beløbsgrænser for skattepligtige dødsboer, Beskatning af aktier og udbytte, Beskæftigelsesfradrag, BoligJobordning, Boligskatter 2024, Bundskatten, Børnedagplejere, Datterselskabsaktier mv., Den skattepligtige indkomst, Diskontoen, Dødsboer, Ejendomsværdiskat, Ejendomsværdiskat 2023, Ekstrafradrag for pensionsindbetalinger, Erhvervsmæssig kørselsgodtgørelse, Etableringskonto & iværksætterkonto, Faglige kontingenter mv., Forsikringer, Forskerordningen, Forsøgs- og forskningsudgifter, Fri bil, Fri bolig mv. for hovedaktionærer m.fl., Fri computer, Fri internetforbindelse, Fri telefon, Gaver, Gaver til almenvelgørende foreninger mv., Gebyrer, Grundskyld (ejendomsskat), Grøn check, Helårsbolig, Hævning af etableringskontomidler, Hævning af iværksættermidler, Indefrysning af ejendomsskat, Indskudsbevisrente, Jagt, Jobfradrag, Julegaver til medarbejdere, Kantineordninger, Kapitalafkastordningen, Kommune- og kirkeskat, Kontantlån, Korttidsudlejning, Kost og logi, Kursgevinst på obligationer og andre fordringer, Ladestander, Langtidsudlejning, Leasing, Lejlighedsgaver, Lystbåd, Medielicens og tv-programpakker, Mindsterenten (referencerenten), Momsfradrag, Nationalbankens udlånsrente, Obligationslån, Omkostningsgodtgørelse, Omlægning af realkreditlån, Overskydende skat., Pensionistarbejde, Pensionsordninger, Personalegoder, Personalelån, Personfradrag, Porteføljeaktier, Rejsefradrag., Rejsegodtgørelse, Renter, Repræsentation, Restskat, Selskaber, fonde og foreninger mv., Selvstændigt erhvervsdrivende, Skattefrie godtgørelser, Skatteloft, Skatteprocent, Skatterabat, Sommerboliger, Sommerhusudlejning, Straksfradrag, Tilskud til telefon, Topskatten, Udlejning af bil, campingvogn, lystbåd mv., Underholds- og børnebidrag, Virksomhedsordningen, Værelsesudlejning mv., Øvrige lønmodtagerudgifter.
— Indholdet i Satser og Beløbsgrænser - skat og moms 2024


Hvem skal betale skat i Danmark?

Alle, der bor og arbejder i Danmark og har en indtægt, skal betale indkomstskat, og indkomstskatten opkræves derfor direkte hos alle fysiske personer.

Du skal altså også betale skal, når du modtager ydelser. For eksempel hvis du er arbejdsløs og modtager dagpenge fra din A-kasse eller kontanthjælp. Du betaler også skat, hvis du er er studerende og modtager SU eller er pensionist og modtager pension.

Herudover betaler du skat af indtægter fra udlandet, hvis du har arbejde der, ligesom du betaler skat af overskud (eller har fradrag for underskud) i egen virksomhed.

Skat af virksomhed, fonde og andre juridiske personer

Desuden opkræves indkomstskat af dødsboer, selskaber, fonde og andre juridiske personer. Ved en juridisk person forstås en retlig enhed, der har rettigheder og pligter ligesom en fysisk person. Begrebet omfatter typisk virksomheder og organisationer, men også stater, kommuner og andre offentlige institutioner. Opgørelsen af den skattepligtige indkomst, herunder skattesatserne, varierer for fysiske personer og for juridiske personer.

Interessentskaber og partnerselskaber er ikke selvstændigt skattepligtige, da resultatet skattemæssigt fordeles som personlig indkomst mellem ejerne i forhold til ejerandel eller I/S-kontrakt.

Opgørelsen af den skattepligtige indkomst er i nogen grad forskellig for fysiske personer og for juridiske personer, ligesom skattesatserne varierer.

Satser og beløbsgrænser i lovgivningen

Og hermed er er vi tilbage ved alle taksterne og beløbsgrænserne, idet det er dem, der er en medvirkende faktor til, at du kan planlægge din økonomi og skat mest hensigtsmæssigt - til gavn for din virksomhed og for det samfund, som du er en del af.

Herunder finder du et uddrag, og resten finder du enten på SKAT, hvor du kan finde satser og beløbsgrænser for hver enkelt af de ca. 100 skatte- og afgiftslove

….eller via vores nye Publikation Satser og beløbsgrænser - skat og moms 2024

 
 

Satser og beløbsgrænser - skat og moms 2024

Her finder du udvalgte skattesatser og beløbsgrænser i alfabetisk orden. Listen er ikke fyldesgørende.


Aktieindkomst (progressionsgrænse)

61.000 kr.

Aktieindkomst (skattesatser under/over progressionsgrænsen)

27/42 %

Arbejdsmarkedsbidrag

8%

Beskæftigelsesfradrag (maksimalt)

45.100 kr.

Beskæftigelsesfradrag (procent)

10,65%

Bundfradrag i positiv nettokapitalindkomst i topskattegrundlag

50.500 kr.

Bundskat

12,06%

Ekstra beskæftigelsesfradrag for enlige forsørgere (maksimalt)

25.300 kr.

Ekstra beskæftigelsesfradrag for enlige forsørgere (procent)

6,25%

Grøn check (pensionister)

875 kr.

Håndværkerfradrag

Afskaffet

Servicefradrag - serviceydelser

6.900 kr.

Jobfradrag (maksimalt)

2.800 kr.

Jobfradrag (procent)

4,50%

Jubilæumsgratiale/ fratrædelsesgodtgørelse (bundgrænse)

8.000 kr.

Personfradrag (fyldt 18 år)

49.700 kr.

Personfradrag (under 18 år)

49.700 kr. 

Restskat (grænse for indregning)

23.100 kr.

Skatteloft (personlig indkomst)

52,07%

Skatteloft (positiv nettokapitalindkomst)

42%

Topskat

15%

Topskat (bundgrænse efter AM-bidrag er fratrukket)

588.900 kr.

Øvrige lønmodtagerudgifter (bundgrænse)

7.000 kr.

 
Forrige
Forrige

Årets ultimative Bilmagasin er på gaden

Næste
Næste

Godt nytår og sidste information inden årskiftet